Gereedschapskist

Stel je de hersenen voor als een gereedschapskist. Een hamer om een spijker in te slaan, een boor om een gat te makenůzo leer je timmergereedschap gebruiken.

In de eerste jaren van je leven verzamel je gereedschap om goed te kunnen waarnemen; dat is de basis voor je verdere leven.

Begrijpen, onthouden, samenwerken, ervaren en reflecteren doe je met dit gereedschap.

Als er gereedschap ontbreekt ontstaan problemen. Je wordt bijvoorbeeld snel afgeleid, of het lukt niet om te overzien wat je aan het doen bent. Het kost moeite om het gedrag te reguleren of je maakt voortdurend brokken.

Soms is de manier waarop je informatie verwerkt ingewikkeld. Belangrijke hersenverbindingen zijn niet of slechts gedeeltelijk aangelegd. In gedrag, intellectuele prestaties of in taal en beweging is dit merkbaar. Het kan leiden tot frustratie, onderwaardering en isolement.

PEP reikt ontbrekend gereedschap aan en leert je hoe je ermee kunt werken. PEP is een programma dat de hersenen stimuleert om nieuwe verbindingen te leggen. Deze verbindingen zijn nodig om goed te kunnen omgaan met taal, beweging, emotie en denken.

Verder lezen... Voor wie?